22 mei 2022
leestijd: 1 minuten

Prasarita Padottanasana I

Gespreide voethouding
Fysieke voordelen

De houding brengt veel kracht aan beide benen, vooral je achterbeenspieren worden opgestrekt. Daarnaast zorgt het ervoor dat het gebied van het bekken, heiligbeen en lendewervels goed doorstroomt wordt. Het geeft ontspanning en ruimte in dit gebied.

Gevorderde houding

Lukt het je om steeds dieper te buigen vanuit het bekken met een rechte rug, zet dan beide handen tussen je voeten , breng je hoofd naar de grond en plaats je kruin op de grond.

Energie en Prasarita Padottanasana

De houding werkt voornamelijk in op je aarde, water, vuur, maar door het contact met je hoofd en de grond wordt ook je kruin chakra gestimuleerd. Spreidstanden stimuleren altijd je aarde chakra, het zorgt ervoor dat er ruimte komt voor loslaten in combinatie met de voorover buiging. Deze houding zou je dan ook zeer goed kunnen toepassen op momenten dat je angstig bent, ergens tegenop ziet. Het zorgt ervoor dat je angst loslaat. Angst zet zich vast in je aarde chakra en zorgt ervoor dat energie niet meer naar binnen en buiten kan stromen. Je zet jezelf op slot. De houding kan ervoor zorgen dat je angsten loslaat.


Bekijk inzicht


Zoek met onderwerp

houdingen