Onze visie

leestijd: 4 minuten

"Yoga helpt bij een gezond leven, geeft ontspanning en soepelheid van het lichaam, maakt je gedachten stiller, geeft je zelfvertrouwen en ontwikkelt je intuïtie. Door yoga wordt je meer bewust en krijg je inzicht. Je komt meer in balans en in harmonie en daardoor kun je je dromen realiseren."

Being a yogi wil laten zien dat yoga het leven zelf is. Alles wat je doet is yoga.

Het eenvoudige besef dat jij onderdeel bent van het grote geheel, maakt je een yogi. Dat je in de maatschappij staat, midden in het leven staat, en dat je daar niet buiten kan bestaan. Als yogi ga je beseffen dat dit niet alleen voor jou geldt, maar natuurlijk voor alles en iedereen. Je buur, je partner, je collega, iemand die je niet kent, iedereen is onderdeel van hetzelfde geheel. Er bestaat niets buiten deze eenheid. Dat is je verbintenis met alles en iedereen. Als yogi besef je dat het niet uitmaakt wie je bent en wat je doet in dat geheel. Het is allemaal even belangrijk. Alles wat zich voordoet is een kans voor jou om op ontdekkingsreis te gaan.

Een yogi zijn is een manier van leven, in feite de enige manier van leven. Alles in jouw leven gebruik je als yogi om het leven te leren kennen en het grote geheel te ontdekken. Een yogi zijn maakt je bewust, zodat je iedere ontmoeting en iedere situatie gebruikt om van te leren en jezelf te verlichten.

Voel je één, voel je vrij

Je bent verbonden met alles. Je hebt de vrijheid om in iedere situatie van je leven de keuze te maken om er met vol enthousiasme in te duiken.

Being a yogi geeft je handvatten om makkelijker keuzes te maken.

Loop je eigen pad

Iedere yogi loopt zijn eigen pad. Being a yogi heeft het yoga pad onderverdeeld in 90+ stappen, die je van begin tot eind meenemen op je reis. Je kunt aanhaken waar je wenst.

Aan de hand van theoretische inzichten, praktische lessen en video's, verhalen en oefeningen wordt je meegenomen. In je persoonlijke ontwikkeling gaan theorie en praktijk hand in hand. Je krijgt kennis over jezelf en ervaart het in de oefeningen en in je leven. Je ervaring is het bewijs dat de theorie klopt. Als jij het ervaart kun je aannemen dat het zo is. Als je het nog niet ervaart, dan kun je de kennis tot je nemen en de ervaring herkennen als die zich aan je openbaart. De ervaringen dienen zich aan, afhankelijk van jouw openheid en bewustwording.

Je hoeft niet meteen te weten wat alles betekent. Als je het pad gaat bewandelen zul je bewust worden van jezelf en het leven. Begin gewoon met lezen, of een yogahouding te doen of een meditatie. Waar jij zin in hebt.

Theorie

De theorie wordt vanuit vier verschillende gezichtspunten bekeken. Ze vertellen hetzelfde verhaal, maar vanuit verschillende bewustzijnsniveaus.

 1. De berg: bewandel het raja yoga pad

 2. De persoon: ontdek jezelf

 3. De tree of life: vergroot je bewustzijn

 4. Yin Yang: wees één met het leven

Praktijk

De praktijk wordt op verschillende manieren aangeboden. Je kunt het hele pad bewandelen of op onderdelen van het pad focussen. Je kunt dat fysiek in het Bamboehuis in Amsterdam doen en binnenkort hier op being a yogi online.

 1. Volg lessen in het Bamboehuis

  • Het hele pad volg je in de zelfrealisatie cursussen van 9 stappen.

  • Je kunt een focus hebben op yoga en volgt daarmee het begin van het pad.

  • Je kunt een focus op meditatie hebben om een specifiek onderdeel te volgen.

 2. Volg workshops in het Bamboehuis

  • In het Bamboehuis zijn tien vrijdagmiddag workshops over de belangrijkste onderwerpen die hier op being a yogi worden besproken. Denk aan onderwerpen zoals anapana, asana, pranayama en samadhi.

 3. We werken aan de being a yogi app, zodat je iedere dag een les kan volgen. Meld je alvast aan om op de hoogte te blijven.