22 mei 2022
leestijd: 1 minuten

Savasana

Lijkhouding

Elke yogasessie kun je eindigen met een Savasana. Savasana is een actieve ontspanning. Actief doordat je tenen naar het plafond wijzen. Hierdoor val je minder snel in slaap en blijven je lichaam en geest alert.

Fysieke voordelen

De houding geeft diepe ontspanning. Wanneer je helemaal kunt opgaan in de houding en alleen nog maar sensaties observeert, breng je langzaam jezelf vanuit een reactieve staat in een meer rustigere observerende staat. Hierdoor komt je geest tot rust en daarmee ontspant je lichaam volledig.

Energie en de Savasana

Je stimuleert met deze houding niet meer een specifiek onderdeel van het lichaam. Doordat je bewegingsloos bent, maar wel bewust en met aandacht bij de houding, gaat je energie stromen. Je voelt je weer energiek na de houding.

Geleide Savasana
Laat je leiden en kom in diepe ontspanning

Laat je meenemen met deze geleide Savasana. Je wordt met je aandacht door het gehele lichaam geleid. Daar waar je aandacht is, daar gaat de energie naartoe. Je leert sensaties te observeren en niet meer op alles te reageren. Zo kom je weer in contact met je lichaam en tegelijkertijd leer je er een beetje afstand van te doen, waardoor het de ruimte krijgt volledig te ontspannen.

Laat je leiden

Bekijk inzicht


Zoek met onderwerp

houdingen