22 mei 2022
leestijd: 1 minuten

Virabhadrasana I

gestrekte eenzijdige hoekhouding
Fysieke voordelen

Door het heffen van je armen en het laag houden van je schouders, worden je rug en schouders soepeler en zorgt het ervoor dat een stijve nek verdwijnt. Het brengt verruiming op je bortskas, waardoor je dieper kunt ademhalen. Je enkels, knieën en beenspieren worden verstrekt. De houding geeft je kracht.

Wanneer je de houding wilt verdiepen, breng je uiteindelijk je voorste gebogen been horizontaal met de grond, waarbij een hoek van 90 graden ontstaat bij je knie en been.

Energie & de Virabhadrasana I

Elke houding heeft een uitwerking op de samenstelling van je energie. De Virabhdrasana I werkt vooral in op je Manipura chakra, je vuurcentrum en je Anahata Chakra, je luchtcentrum. Het is de Generieke Prana, de levensenergie van het vuurelement en Udana Prana, de levensenergie van het luchtelement die hier voornamelijk gestimuleerd worden.

Wil je graag meer werken aan je lichaam en ontspanning van je nek en schouders? Kom dan naar de vrijdagmiddag workshop 'Geef je lichaam een boost.'

Vrijdagmiddag Workshop
Geef je lichaam een boost

Krijg inzicht in je lichaamshouding, een soepelere nek en schouders, diepere ademhaling, een rechtere rug en meer energie en kracht.

Meld je aan

Bekijk inzicht


Zoek met onderwerp

houdingen