7 maart 2023
leestijd: 2 minuten

De groet
Fysieke voordelen

De Namaskarasana brengt je diepe stilte. Je herkent het licht, de goddelijkheid in een ander en daarmee in jezelf. Je groet dit licht en in de groet smelt je samen met de ander, waarbij je opgaat in het geheel. Het is volledig loslaten van alles waarvan je denkt dat je het bent.

Waar moet je op letten

Wanneer je Namaskar beoefent dan kun je dit voor en na je yogabeoefening doen en later kun je het ook toepassen bij anderen die je begroet.

Wanneer je zittend Namaskar beoefent, zorg dan dat je rechtop zit en ondersteun jezelf met een meditatiekussens, waarbij je op de rand van je kussentje gaat zitten. Je laat je nu een beetje van het meditatiekussen afglijden, zodat je alleen nog maar op het randje van het kussen zit. Hierbij kun je makkelijker je bekken licht naar voren kantelen, waardoor het makkelijker is je rug op te strekken van onderuit je rug. Je benen en knieën raken zo ook makkelijker de grond.

Energie & Namaskarasana

Door je handen samen te brengen en naar de ruimte tussen beide borsten te gaan activeer je het Anahata chakra. Dit chakra kun je op verschillende dimensies gewaarworden. Je kunt udana prana gewaar worden, waardoor je merkt dat je rechter op gaat zitten en er meer ruimte op borstniveau komt. Het kan je ook naar emoties brengen. wanneer je dit kunt ontstijgen brengt het je naar een staat van diepe liefde, kalmte en harmonie.


Lees een gerelateerd artikel


Bekijk inzicht


Zoek met onderwerp

houdingen